Appokkal engesztelnék ki a Blackberry-használókat

Vágólapra másolva!
Mintegy száz dollár értékű, ingyenesen letölthető alkalmazással akarja kiengesztelni a Blackberry-mobilok gyártója ügyfeleit azért, mert a cég mobilinternetes szolgáltatásai, közel három napon át alig voltak elérhetőek.
Vágólapra másolva!

A Blackberry mobilokat gyártó kanadai Research In Motion (RIM) cég rendszerei a múlt hét elején egy szerverközponti hiba miatt váltak részben működésképtelenné. Ez azért okozott a világ több kontinensén is fennakadást, mert a Blackberry-kről bonyolított internetes forgalom a cég rendszerein keresztül halad át, amely titkosítja és tömöríti is azt, valamint normális esetben villámgyorsan továbbítja az elektronikus leveleket is a készülékekre.

Ennek eredményeként a Blackberry-tulajon szolgáltatónál hiába működött hibátlanul a mobilinternet, a telefonokat legfeljebb csak wifin tudták a világháló elérésére használni közel három napon át. A RIM hétfői bejelentése szerint kárpótlásul minden ügyfélnek összesen száz dollár értékben bocsát rendelkezésre a telefonon futtatható - egyébként fizetős - applikációkat.

Ezeket a Blackberry App World szoftverboltból tudják majd letölteni az ügyfelek október 19-étől kezdve négy héten át. A társaság vállalati ügyfeleit egyhónapos díjmentes terméktámogatással akarja kiengesztelni. A cég vezetése arra is ígéretet tett, hogy átalakítja rendszerét olyan módon, hogy a jövőben hasonló kritikus hibák ne fordulhassanak elő.