Ingyen processzorral is drága lenne még az ultrabook

Vágólapra másolva!
Az Intel lapkagyártó cég gyártópartnereivel közösen azon dolgozik, hogy lenyomja a laptopok új típusát jelentő ultrabookok árát. A cég szerint a gépek még akkor sem lennének eléggé olcsóak, ha mindegyikhez ingyen adnák a processzort. 
Vágólapra másolva!

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint az Intel arra számít, hogy a jövő év végére a szupervékony MacBook Air laptopéhoz hasonló, de Windowst futtató ultrabookok teszik majd ki az összes eladás negyven százalékát. Ehhez azonban arra van szükség, hogy az ultrabookok a jelenleginél jóval olcsóbbak legyenek. Az Egyesült Államokban a legolcsóbb ultrabook 900 dollárba, vagyis 200 ezer forint körüli összegbe kerül, a fenti cél eléréséhez azonban elemzők szerint arra van szükség, hogy a masinák ára 700 dollárra, vagyis 150 ezer forintnak megfelelő összegre csökkenjen. Az, hogy az ultrabookok árait jelentősen le tudják nyomni, az Intel értékesítési- és marketingrészlegének alelnöke, Navin Shenoy szerint a különböző alkatrészek gyártóinak össze kell fogniuk, ugyanis a cég szerint ha ingyen adnának minden ultrabookhoz a processzort, még akkor sem lehetne elérni ezt az árat.

Forrás: [origo]
Olvassa el tesztünket a Samsung ultrabookjáról


Magyarországon az egyik első, Samsung gyártmányú ultrabook 370 ezer forintos áron került a boltokba, de az Acer karácsony előtt boltokba kerülő modellje a legolcsóbb konfigurációban már 250 ezer forint körüli összegért elvihető lesz. Az ultrabookok olyan könnyű és vékony laptopok, amelyekben többnyire nem található DVD-meghajtó sem, teljesítményük viszont azonos nagyobb társaiknál, így a netbookokkal ellentétben minden feladatra alkalmasak, és öt óránál hosszabb üzemidőt kínálnak.