Női vezetője lesz az IBM-nek

Vágólapra másolva!
A Hewlett-Packardhoz hasonlóan az IBM élére is női elnök-vezérigazgatót neveztek ki: a vállalat éléről januárban távozott Sam Palmisano helyét a Virginia Rometty, a jelenlegi első alelnök tölti be januártól.
Vágólapra másolva!

Az 54 éves szakember az IBM történetében az első női vezető. Nemrég a társaság riválisa, a Hewlett-Packard élére is női vezető került Meg Whitman, az eBay korábbi igazgatója személyében. Virginia Rometty jelenleg a vállalat első alelnöki tisztségét tölti be, és januártól lesz az IBM elnök-vezérigazgatója. A számítógépgyártó éléről januárban, mintegy kilenc év után távozott Sam Palmisano, a legutóbbi elnök-vezérigazgató, aki a cég igazgatótanácsának elnöke maradt.

Mindketten közreműködtek a cégnek abban a komoly stratégiai váltásában, amelynek során az IBM személyi számítógépekkel foglalkozó részlegét eladták a kínai Lenovónak, hogy a társaság inkább a vállalatoknak nyújtott szoftverek és szolgáltatások kialakítására koncentrálhasson. Rometty a nyolcvanas évek óta dolgozik az IBM-nél, a kilencvenes években került a cég tanácsadó részlegéhez, később pedig ő érte el, hogy az IBM vásárolja fle a PricewaterhouseCoopers tanácsadó céget.