Riválist kap az Amazon olcsó táblagépe

nook tablet
Vágólapra másolva!
Az amerikai Barnes & Noble könyváruház az Amazon nemrég bemutatott Kindle Fire táblagépének riválisaként dobta piacra új táblagépét, a Nook Tabletet, ami ötven dollárral drágább kihívójánál.
Vágólapra másolva!

A két legjelentősebb amerikai könyvértékesítő közül a Barnes & Noble dobott piacra elsőként LCD-képernyővel szerelt, a szövegek olvasásán túl multimédiás tartalmak megjelenítésére alkalmas táblagépet, a Nook Colort. Az Amazon idén őszig kizárólag e-tinta-képernyős olvasóeszközöket árusított, most azonban piacra dobott egy saját táblagépet, amelyen online téka is elérhető, de wifin keresztül internetezésre is alkalmas.

Míg az Amazon Fire-ért kétszáz dollárt kell fizetni, az új Nook Tabletért kétszázötven dollárt, vagyis mintegy ötvenötezer forintnak megfelelő összegért lehet hazavinni. Egyelőre mindkét eszközt csak az Egyesült Államokban dobják piacra a cégek a jövő héten, mivel csak ott lehet használni az ezekről elérhető internetes szolgáltatásokat - a Barnes & Noble pedig eleve csak az amerikai vásárlókra koncentrál minden termékével. Mindkét eszköz a kétszer annyiba kerülő Apple iPad riválisa.

Forrás: Barnes and Noble

A Nook Tablet az Amazon készülékéhez hasonlóan hétcolos érintőképernyővel rendelkezik, belsejében pedig egy-egy gigahertzen üzemelő, kétmagos processzor működik, ami már lehetővé teszi a HD-felbontású filmek lejátszását is. A tabletről többek közt a Netflix és a Hulu amerikai online tékákat is el lehet érni, és a Pandora internetrádió szolgáltatásai is elérhetők, de internetezésre is alkalmas. Bár a Nook Tablet a Google Android szoftverét futtatja, csak a Barnes & Noble által jóváhagyott programokat lehet telepíteni rá, a Google cég virtuális piactere nem érhető el az eszközről. Átlagos használat mellett a Nook Tablet kilencórás üzemidőt kínál a cég szerint.