Nem készül többé Flash az androidos mobilokra

Vágólapra másolva!
Az Adobe cég bejelentette, hogy a Google okostelefonokon és táblagépeken használatos Android szoftveréhez nem fejleszt már új verziót a honlapokba ágyazott videók és játékok futtatását biztosító Flashből. A cég a jövőben ehelyett az Air nevű technológia elterjesztésére koncentrál.
Vágólapra másolva!

A társaság a ZDNet amerikai technológiai magazinnak úgy nyilatkozott, hogy a Flash helyett a jövőben az Adobe Air nevű technológia mobilos és tabletes változatainak elterjesztésére fognak koncentrálni. Az Adobe azt akarja elérni, hogy az applikációk fejlesztői ezt a platformot használják a jövőben, ezért a Flash Playert sem a Google Android, sem pedig a Blackberry Playbook-táblagép új szoftvereire nem fogják már átültetni, bár a jelenlegi verziókhoz továbbra is készíteni fognak hibajavításokat.

A Flashben készült weboldalak eddig elérhetőek voltak ezekről, bár az Android is csak a 2.2-es verziójának megjelenése óta támogatta a technológiát. Az Apple-t korábban számos kritika érte amiatt, hogy sem az iPhone-on, sem pedig az iPaden nem támogatja a Flasht, mert a gyártó szerint a platform nem teljesített megfelelően a mobil eszközökön. Az Adobe bejelentése szerint a jövőben növelni fogja a HTML5 nevű technológiával kapcsolatos befektetéseit, amelynek az Apple is nagy támogatója. Az Adobe emellett a héten azt is bejelentette, hogy komoly leépítést hajt végre, melynek keretében összesen 750 amerikai és európai alkalmazottját bocsátja el.