Lehagyta a Chrome a Firefoxot

Vágólapra másolva!
Az egyik jelentős internetforgalmat monitorozó cég statisztikái szerint a Google Chrome böngészője már népszerűbb a Firefoxnál, de a hazai statisztikák szerint is fej-fej mellett haladnak a rivális browserek legfrissebb kiadásai.
Vágólapra másolva!

Az ír StatCounter cég statisztikái szerint a Chrome-ot már világszerte többen használják a Firefoxnál: a Google böngészője novemberben 25,69 százalékos részesedéssel bírt, szemben a Mozilla programjának 25,23 százalékával. Ugyanakkor az eltérő statisztikai mintával dolgozó NetApplications számai szerint a Firefox még mindig vezet 22,1 százalékos részesedéssel, de a Chrome már majdnem behozta 18,2 százalékjával.

A két böngésző legfrissebb verziói a magyar internetezők paramétereit vizsgáló Rankings.hu szerint is fej-fej mellett haladnak: a Firefox 8 23,86 százalékon áll, a Chrome 15 pedig 21,99 százalékon. Ugyanakkor ha a korábbi verzióikat is belevesszük a statisztikába, a Firefox előnye számottevő, 46,5 százalék a Chrome 23,97 százalékához képest. Az eltérést az okozza, hogy sokan böngészik a világhálót régi verziójú szoftverrel.

Hasonló a helyzet az [origo] olvasói esetében, ahol a teljes böngészőcsaládokat vizsgálva a Firefox vezet 43,4 százalékkal, a második helyen az Internet Explorer áll 35,5 százalékkal, míg a Chrome csak a harmadik 16,5 százalékos részesedéssel. Ha azonban csak a szoftverek legfrissebb verzióit használó olvasóinkat vizsgáljuk, az Internet Explorer vezet 66,6 százalékkal, a Chrome a második 36,3 százalékkal, a Firefox pedig csak a harmadik helyen áll 34,23 százalékos részesedéssel.