Fél év múlva érkeznek a Sony mobilok

Vágólapra másolva!
Várhatóan a jövő év közepén kerülnek a boltokba a Sony saját márkanevét viselő első okostelefonok azt követően, hogy a japán cég kivásárolja a svéd Ericssont a cégek közös mobiltelefon-gyártó vállalkozásából.
Vágólapra másolva!

A japán vállalat még októberben jelentette be, hogy mintegy egymilliárd euróért kivásárolja az Ericssont a közösen életre hívott mobiltelefon-gyártó vállalatból, a Sony Ericssonból. A Sony egyik felső vezetője a Times of India című indiai lapnak úgy nyilatkozott, hogy az első Sony márkájú mobiltelefonok 2012 közepén fognak a boltokba kerülni.

Az Ericssontól függetlenné váló Sony kizárólag okostelefonokat fog gyártani, hagyományos "butamobilok", és a jó multimédiás képességekkel rendelkező, ám okosmobilnak még nem minősülő "feature phone-ok" egyáltalán nem kapnak majd helyet kínálatában. A japán cég kizárólag a Google Android operációs rendszerét alkalmazza majd készülékein, míg a Sony Ericsson alsó kategóriás készülékei még Symbian szoftvert is használtak.

A Sony Ericsson jelenleg mintegy 12 százalék részesedéssel rendelkezik világszerte az androidos készülékek között a Gartner piackutató cég adatai szerint. A Google szoftverét használja mostanra minden második eladott okostelefon. Az Ericsson kivásárlását még az illetékes országok hatóságainak is jóvá kell hagyniuk, a mobiltelefonos cég Sony-ba olvasztása várhatóan a jövő év elején kezdődhet meg.