A közterek elfoglalására szólítja a magyarokat az Anonymous

Vágólapra másolva!
Hosszú, hét perces videban szólította fel a magyarokat az utcára vonulásra az Anonymous. A kiáltvány magyar szöveggel is felkerült az egyik anonim szövegmegosztó oldalra is.
Vágólapra másolva!

"A kormányotok tragikus módon átvert benneteket! Most azonnal meg kell védenetek az országotokat, a jövőtöket és a gyermekeitek jövőjét." - kezdődik az Anonymous péntek 13-i magyarokhoz intézett kiáltványa. A szöveg és a videó egyelőre nem jelent meg a csoport ismert, nagy forgalmű Twitter csatornin, hanem csak az Anonymous Operation Hungary nevű, ezerháromszáz rajongóval rendelkező Facebook oldalon van kint.

A hosszú, az Occupy mozgalom jelmondatait hangoztató, ám a kormány lépéseire is reflektáló szöveget géphang olvassa fel a videón, így nem lehet kitalálni, hogy ki készíthette. A hacktivista csoport rendkívül lazán szerveződik, a hagyományos értelemben vett vezetőséggel nem rendelkezik, azokat az akcióterveket hajtja végre, amelyek a tagság többségének tetszenek. A mostani felszólítás akciótervet nem tartalmaz, így a magyar felhasználóknak nem kell attól tartaniuk, hogy a hackerek megszállnák a magyar internetet.

Az országot egyszer már megfenyegette az Anonymous. 2011 decemberében a vezető nélküli, lazán szervezett hacktivista csoport finn szárnya írt ki Twitter csatornájára magyar vonatkozású üzenetet. Az akkor "Klubrádió bezárva. Orbán és a Fidesz elnyomó törvényekkel gyilkolják meg a demokráciát Magyarországon. Kelj fel, Anonymous, itt az idő véget vetni ennek" felszólítás hatástalan maradt. Bár a kiberbiztonsági szakemberek komoly fenyegetésnek érezték, a hacktivista csoport nem indított támadást Magyarország ellen.