Rossz szándékúnak tartja az Anonymoust Szíjjártó

a Fidesz-KDNP-frakció háromnapos ülést tart a hajdúszoboszlói Béke Hotelben, Szijjártó Péter,  a miniszterelnök szóvívője
Vágólapra másolva!
Szíjjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője nyilvánosan reagált arra a videoüzenetre, amelyet valószínűleg az Anonymous hackercsoport publikált, és amelyben felszólítja a magyarokat a közterek elfoglalására. A szóvivő szerint ha valaki titokban, arc nélkül szerveződik, az biztosan rossz szándékú.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az [origo] pénteken beszámolt, az eredetileg a YouTube-on és az Anonymous Operations Hungary Facebook oldalán publikált videóban a közterek elfoglalására és a kormány elleni tiltakozásra szólította fel a internetezőket a hacktivista csoport.

Az ismeretlen hackerek mostani felhívására Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-nek pénteken úgy reagált: Magyarországon mindenki elmondhatja a véleményét, mindenki szabadon szervezhet politikai demonstrációt, így aztán semmi ok nincsen az "anonimusságra". "Ha valaki mégis titokban, arc nélkül szervezkedik, az csak azért lehet, mert rossz szándékú, és takargatnivalója van" - közölte Szijjártó Péter.

Magyarországot 2011 decemberében már megfenyegette az Anonymus finn szárnya, de - noha kiberbiztonsági szakemberek komoly fenyegetésnek tartották felhívásukat - támadás végül nem történt. A jelenlegi felhívás szövege és a videó egyelőre nem jelent meg az Anonymus ismert, nagy forgalmú Twitter-csatornáin, csak az Anonymous Operation Hungary nevű Facebook-oldalon. Az AnonOps blog legutolsó bejegyzése sem hazánkkal foglalkozik, hanem a SOPA nevű Amerikai szerzőijogvédő törvény elleni tiltakozásra szólít fel.

A videó, amelyben valószínűleg az Anonymous hackercsoport üzent Magyarországnak