Nem csökkent a kalózkodás a Megaupload bezárása miatt

Vágólapra másolva!
Nem csak itthon, de világszinten sincs hatással a Megauplad fájlcserélő oldal leállítása az illegális tartalmak letöltésére, mivel számos alternatív forrásból el lehet érni filmek, zenék vagy szoftverek kalózverzióit.
Vágólapra másolva!

Az NPD piackutató cég szerint az amerikai internetezőknek csupán három százaléka használt olyan fájlmegosztó szolgáltatásokat, mint a múlt héten bezárt Megaupload. A cég szerint ennél jóval többen szerzik be kedvenc zenéiket, filmjeiket vagy tévéműsoraikat olyan Bittorrent technológiát használó szájtokról, mint amilyen például a Pirate Bay. Az amerikai felhasználók 9 százaléka használ ilyen szolgáltatásokat, amelyeket viszonylagosan decentralizált működésük miatt nehezebb is lenne lekapcsolni a Megauploadnál.

Az NPD szakértője nem számít arra, hogy számottevően emelkedne a bittorrentezők tábora a Megaupload lekapcsolása miatt. Az amerikai filmstúdiókat tömörítő MPAA alelnöke a hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy az átlagfelhasználók számára túlságosan komplex lehet a torrentoldalak használata, ezért nem számítanak arra, hogy az egykori megauploadosok tömegesen váltanának a torrentoldalakra.