Laptopokba is beépítik a Kinect szenzort

Vágólapra másolva!
A Microsoft kutatói már dolgoznak az Xbox konzol mozgásérzékelős kamerájának laptopos verzióján: a megoldással például a hagyományos jelszavakat lehet kiváltani, a noteszgép ugyanis segítségével fel tudja majd ismerni használóját.
Vágólapra másolva!

A felhasználó mozgását infravörös szenzorok és webkamerák segítségével lekövetni képes Kinect elsőként a Microsoft Xbox 360 játékgépéhez készült el, hamarosan azonban számítógépekkel is használható változatát is kiadják - eddig PC-vel csak az eszköz szoftverének feltörése árán működött a Kinect.

A The Daily című, iPadre megjelenő amerikai napilap értesülései szerint a Microsoft fejlesztői a Kinect technológiáját hordozható eszközökbe, így laptopokba is beépítik, a lap munkatársa ezek első prototípusait próbálhatta ki.

A Daily beszámolója szerint a kinectes laptopok kameráit a képernyő felett helyezték el, az infravörös szenzorok pedig az alatt találhatóak. A beépített Kinect segítségével ugyanúgy lehet pusztakézzel vezérelni játékprogramokat, ahogy azt az xboxos kamera is lehetővé teszi, ezen kívül például egyetlen kézmozdulattal lehet váltani majd a megnyitott programok között. A webkameránál intelligensebb Kinect kamera arra is használható lesz, hogy felismerje az előtte ülő felhasználót, így annak jelszót sem kell begépelnie. Azt egyelőre nem tudni, hogy miként fogják megoldani, hogy a laptopba épített kamera közelre is jól működjön, mert a Kinect xboxos verziója csak akkor működik hatékonyan, ha viszonylag távol áll tőle a játékos.