Késhet az új ultrabookok megjelenése

Vágólapra másolva!
Az Intel legújabb lapkáinak késedelmes megjelenése miatt a korábban vártnál később, a nyár végén kerülhet csak a boltokba az ultrabookok legújabb generációja.
Vágólapra másolva!

A DigiTimes nevű tajvani, chipgyártókkal foglalkozó online hírportál értesülései szerint az Intel nemrég arról értesítette gyártópartnereit, hogy a cég új, Ivy Bridge nevű új, háromdimenziós tranzisztorokat alkalmazó, kisfogyasztású, és a korábbinál gyorsabb lapkái, amelyeket az új generációs ultrabookokba szánnak a vártnál később lesznek csak elérhetők nagy tételben. Az előzetes tervekkel ellentétben április folyamán a processzorok csak kis mennyiségben lesznek hozzáférhetőek, lapkák nagy mennyiségben csak júniusban lesznek elérhetőek a gyártók számára.

Ennek következtében a vártnál később, szeptember tájékán kerülhetnek a boltokba az új, jobb akkumulátoros üzemidőt és nagyobb teljesítményt biztosító ultrabookok. Ez a csúszás annyiban szerencsés, hogy a laptopgyártók általában amúgy is az iskolakezdést követően adnak el nagyobb tételeket számítógépeikből, a nyári szabadságolások alatt ezek a gépek kevésbé intenzíven fogynak.