Olcsó windowsos Nokiák várhatóak

Vágólapra másolva!
Radikális növekedést vár olcsó okostelefonjától a Nokia és a Microsoft. Európában már egyre népszerűbbek a Lumia néven forgalmazott készülékek, de egyelőre veszélytelenek az androidos mobilokra.
Vágólapra másolva!

Nem hivatalos információk szerint a jövő héten mutatja be legújabb, Lumia 610 fantázianévre hallgató olcsó okostelefonját a Nokia. A cég az alacsony árral piaci részesedését kívánja növelni, hogy a stabil fogyasztóközönség elérése után árrést képezhessen telefonjai között - számolt be róla korábban az [origo]. Stephen Elop, a finn cég elnök-vezérigazgatója szerint ezzel a lépéssel végre konkurensei lehetne az iPhone-oknak és az androidos telefonoknak.

A Lumia 610 Windows Phone 7 operációs rendszer legújabb verzióját fogja futtatni a kiszivárgott információk szerint. A Microsoft és a Nokia nászából született készülékek eddig nem értek el jelentős áttörést a piacon, de bizonyos területeken egyre sikeresebbnek tűnnek. Ausztriában jelenleg a Nokia Lumia család kütyüi a legkelendőbbek, a 800-as sorozatszámú telefon pedig Londonban 2.2 százalékra javított a a Windows Phone 7 piaci részesedését a korábbi gyászos 0.4 százalékról - olvasható a New York Times internetes portálján. A Canalyst jelentése alapján a windowsos operációs rendszerrel felszerelt Nokiák Németországban a legnépszerűbben, oda 2011 utolsó negyedévében 200 ezer darabot szállított le ezekből a gyártó.

Sem a Microsoftnak, sem a Nokianak nem megy túl jól mostanában, viszont mindkét vállalatnak komoly tervei vannak. A Nokia fel szeretné venni a versenyt az olcsó okostelefongyártókkal, hogy újra a telefonpiac élvonalába tartozzon, a Microsoft pedig operációs rendszerével a jelenlegi 2 százalékáról 20 százalékra kúszna fel 2015-re - írta meg a Forbes magazin.