Csütörtökön indul a Tesco Mobile

Vágólapra másolva!
Március elsejétől lehet megvásárolni a Tesco virtuális mobilszolgáltatójának készülékeit, amelyeket  06 31-es előhívójú hívószámon lehet majd elérni. A Vodafone-nal közösen üzemeltetett Tesco Mobile kínálatában két SIM-kártyát fogadni képes készülék  és olcsó okostelefon is elérhető lesz, feltöltőkártyás díjcsomagjának percdíjai pedig egységesek.
Vágólapra másolva!

A március elsején elinduló Tesco Mobile közlése szerint a cég szolgáltatásainak igénybe vételéhez szükséges SIM-kártyákat minden Tesco áruházban meg lehet majd venni, míg a készülékeket csak a cég hipermarketeiben lehet majd beszerezni. A Tesco Mobile indulásakor kizárólag feltöltőkártyás díjcsomagot kínál, az ezzel rendelkező ügyfeleket 06 31-es előhívóval rendelkező hívószámon lehet majd elérni. Előfizetéses konstrukciójú csomagot a társaság egyelőre nem kínál, de a későbbiekben ezt is tervezi.

Az előfizetések egyenlegét a cég honlapja mellett a Tesco pénztárainál, illetve a társaság partnereinél lehet majd feltölteni: minden feltöltés összegével azonos értékű bónusz lebeszélhetőséget ír majd jóvá a társaság - tehát kétezer forintos feltöltés esetében az egyenleg négyezer forinttal növekszik.

Az 59 forintos perc-, és SMS-díjjal igénybe vehető beszédhívás mellett a virtuális szolgáltató egy órás, egy napos és egy hónapra szóló, valamint ötven, kétszáz és ötszáz megabájtos mobilinternet-csomagokat is árusítani fog, és a tescós klubkártyákon szerzett pontszámokat átvezethetővé teszi a mobilszolgáltatás egyenlegére is.

Olcsó okosmobil és két SIM-kártyás telefon a kínálatban

A virtuális szolgáltató induló kínálatában ötféle készülék lesz megtalálható, melyek egyike egy olyan Samsung gyártmányú telefon, amely a tescós SIM-kártya mellett egy második szolgáltató kártyáját is képes fogadni, és párhuzamosan két számon elérhetőséget biztosítani használójának. Az olcsó alapfunkciós mobilok mellett a társaság a Samsung Galaxy Mini nevű olcsó okostelefont is felvette kínálatába.

A Tesco Mobile szolgáltatás elindításához a hipermarketeket működtető Tesco-Global Áruházak és a Vodafone Magyarország egy külön ötfős céget hozott létre, amelyet fele-fele arányban birtokol a két fél. Ugyanakkor a szolgáltatás működtetéséhez nem saját, hanem a Vodafone hálózatát fogja használni a virtuális szolgáltató.

Már a Lidl is árul mobilt

Februárban a rivális Lidl áruházlánc is virtuális mobilszolgáltatást indított a Magyar Telekommal közösen: a Blue Mobile néven kínált szolgáltatást választók jogilag ez utóbbi cég ügyfelei lesznek, és hívószámuk is 06 30-as előhívóval kezdődik. A Lidl áruházaiban jelenleg háromféle olcsó telefon - a legolcsóbb háromezer forintba, a legdrágább tizenötezer forintba kerül - érhető el, melyek mindegyikéhez egységes, 33 forintos percdíjakat kínáló előfizetési csomagokat lehet választani, és egy sms elküldése is ugyanennyibe kerül.

A Blue Mobile keretében egyelőre nem árusítanak mobilinternetes eszközöket - az elérhető készülékek közül a legdrágább is csak az EDGE nevű lassabb technológiát támogatja, de a saját mobilinternetes modemmel rendelkező ügyfelek a cégnél mobilnetes csomagokra is előfizethetnek. Ezek közül a legolcsóbb hatszáz forintért harminc megabájt forgalmat tartalmaz, de többek közt elérhető ötszáz megabájtos csomag kétezer forintért, és négy gigabájtos csomag négyezer forintért, a legdrágább, hatezerötszáz forintos csomag pedig nyolc gigabájt forgalmat tartalmaz.