Elutasították az Apple és a Samsung szabadalmi pereit is

Vágólapra másolva!
Pénteken elutasította mindkét gyártó szabadalomsértési perét, amelyet riválisa ellen indított. Az Apple és a Samsung jogi csatározása más országokban tovább folytatódik.
Vágólapra másolva!

A két társaság szabadalomsértési ügyében eljáró mannheimi bíróság szóvivője közölte, hogy a bíróság elutasította azt a szabadalomsértési pert, amelyben az Apple megvádolta a Samsungot, hogy az jogtalanul alkalmazza készülékein az általa levédetett képernyőzárolási és feloldási megoldást. Ez a mechanizmus az iPhone képernyőjéről ismert ujjbegyel oldalirányba elhúzható virtuális csúszkát takarja. Ugyanakkor a bíróság a Samsung által Apple ellen indított szabadalmi pert is elutasította, amelyben a dél-koreai gyártó azzal vádolta meg riválisát, hogy az jogtalanul használja fel az iPhone-ban egyes 3G mobiltechnológiáit - számolt be a CNet amerikai technológiai hírportál.

A szabadalomsértési perek révén a gyártók akár azt is elérhetik, hogy a bíróság ideiglenesen tilta meg egy rivális termék forgalmazását egy adott országban, ahogy erre korábban Németországban is sor került. A Reuters hírügynökség szerint a Samsung jogászai a mostani döntés megfellebbezését tervezik egy felsőbb fokú bíróságon, így várhatóan nem ér véget a cégek bírósági csatározása. Az Apple egyelőre nem kommentálta a bírósági döntést.

A hét folyamán az Apple-lel ugyancsak perben álló Motorola cég számára kedvezőtlen ítéletet hozott, utóbbi az iPhone és iPad eszközök forgalmazását akarta felfüggsztetni Németországban, de ezt végül nem sikerült elérnie. Ugyanakkor egy folyamatban lévő szabadalomsértési per miatt az Apple-nek ideiglenesen deaktiválnia kellett az akkumulátorkíméő push e-mail szolgáltatást a németországi eszközökön.