Hackerek lopták el Michael Jackson vagyont érő életművét

Vágólapra másolva!
A három évvel ezelőtt elhunyt popsztár ötvenezer felvételt tartalmazó életművének teljes, 250 millió dollárért, vagyis mintegy 55 milliárd forintért megvásárolt zenei katalógusát a Sony Music lemezkiadó rendszeréből.
Vágólapra másolva!

Michael Jackson életműve a zeneiparban rekordnak számító összegért került a Sony Music birtokába kilenc hónappal a popsztár váratlan halálát követően. A teljes életmű digitális formátumban több mint ötvenezer zeneszámot tartalmaz, és az ötvenöt milliárd forintot érő, korábban ki nem adott zeneszámokat is tartlamazó kollekció teljes tartalma illetéktelen kezekbe került.

A Guardian című brit napilap értesülései szerint a nyomozóhatóságok még tavaly májusban letartóztattak két brit férfit, akiket a digitális zenekollekció ellopásával gyanúsítanak. A 25 és 26 éves férfiakat pénteken hallgatta meg a bíróság, amely előtt tagadták, hogy bármi közük lenne az ügyhöz. Az óvadék ellenében szabadlábon védekező férfiakat, akiknek következő meghallgatására várhatóan csak jövő januárban fog sor kerülni.

A Michael Jackson teljes életművét hatalmas összegért felvásárló Sony Musicot az általa kötött szerződés arra is feljogosítja, hogy a popsztár zenéjét tévéreklámokban és videojátékokban is felhasználja. Az utólagos jogdíjakon Jackson örökösei, édesanyja és három gyermeke osztozhatnak.