Kirúgták a suliból a legfiatalabb webfejlesztőt

Vágólapra másolva!
A fiatal hacker anyukája nem érti, miért küldték el fiát az iskolából, és azt is kifogásolta, hogy miért olyan fapados az intézmény honlapja, hogy még egy tizennégy éves is fel tudta törni.
Vágólapra másolva!

Eltanácsolták iskolájából Európa legfiatalabb webfejlesztőjét, miután kiderült, hogy feltörte az intézmény hálózatát - olvasható a Digital Trends nevű technológiai portálon. A 14 éves angliai Aaron Bold akciója során bizalmas információkat lopott el tanulókról, tanárokról, az iskola pénzügyeiről és még a hírlevelet is átírta.

Aaron anyukája szerint méltatlan, hogy figyelmeztetés nélkül ilyen durva szankcióhoz nyúlt az iskola, másrészt úgy gondolja, hogy az intézmény "rendszerének sokkal jobbnak kellene lennie, hogy egy tizennégy éves ne tudja feltörni." A fiatal hacker viszont nagyon megbánta a tettél, elnézést kért mindenkitől és azt mondta, hogy tisztában lett volna a következményekkel, biztos nem csinálta volna ezt.

A számítógépes csodagyereknek tartott Aaron már hat éves korában egy cég weboldalát dizájnján dolgozott, tavaly egy okostelefonos alkalmazás felületét tervezte meg, azóta pedig online oktatóvideókon keresztül megtanult programozni is.