Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság megbízásából készült felmérés szerint az európai fiatalok ugyan jól tudnak videojátékozni és a mobiltelefonjukat is készségszinten kezelik, de nem értenek eléggé a számítógéphez, ami komoly akadályt jelenthet munkakeresésükben a közeli jövőben.
Vágólapra másolva!

Az európai uniós felmérések szerint a fiatalok többsége nem tudja szakszerűen használni a számítógépes programokat, és még alapszintű kezelési készségekkel sem rendelkezik ezekhez. Ez különösen olyan országokban okozhat komoly gondokat, mint Németország, Franciaország vagy az Egyesült Királyság, amelyekben az informatikai szolgáltatások termelik a nemzeti össztermék jelentős hányadát - adta hírül a Reuters hírügynökség.

Az Európai Bizottság prognózisai szerint 2015-re hétszázezer informatikai szakértőből lesz kevesebb az európai munkaerő-piacon a szükségesnél, pedig a kontinensen a munkanélküliség egyre nagyobb problémát jelent. Jelenleg 24 millió embernek nincs munkahelye Európában, a görög és spanyol fiataloknak ötven százaléka nem talál magának állást. Az Európai Bizottság szerint ahhoz, hogy a munkaerőpiacon a fiatalok kelendőbbek legyenek, komolyabb informatikai tudással kellene rendelkezniük, és a jövőben az összetett szakmai ismereteket igénylő állások száma fog emelkedni, a képzettséget nem igénylő munkákra pedig egyre kevesebb lesz az igény.