Megveszi az Instagramot a Facebook

Vágólapra másolva!
Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója megígérte, hogy továbbra is önálló márkaként fejlesztik tovább a felhasználók körében rendkívül népszerű fotómegosztó alkalmazást.
Vágólapra másolva!

Egymilliárd dollárért megvásárolja a Facebook az Instagram fotómegosztó alkalmazást - írja a brit BBC csatorna online kiadása. Az alkalmazás 2010 októberében indult, és eredetileg csak az iPhone okostelefonokon lehetett használni, április harmadikától azonban kiadták az alkalmazás androidos változatát. A fotós szoftver bármelyik újabb készülékre feltelepíthető, használatához csupán mobilinternet és kamera szükséges. Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi oldal vezérigazgatója ígéretet tett arra, hogy továbbra is önálló márkaként fejlesztik tovább az Instagramot.

Az alkalmazás rendkívül népszerű a felhasználók körében, a cég adatai szerint több mint 30 millió felhasználó több mint 5 millió képet tölt fel naponta. Az AP hírügynökség információi szerint a cégnek mindössze tíz alkalmazottja van, akiket Zuckerberg közlése szerint átvesznek a Facebook csapatába. "Szerintünk az, hogy az Instagram csatlakozik a Facebook csapatához, fontos része a tapasztalatszerzésnek" - kommentálta a felvásárlásról szóló híreket a saját oldalán Mark Zuckerberg. Az alkalmazás más közösségi hálókhoz is kapcsolódhat a jövőben, tehát a Facebooktól függetlenül is tudnak ismerősöket követni a felhasználók.