Elektronikus fizetésnél nem lesz csekkdíj a Magyar Telekomnál

Vágólapra másolva!
Május elsejétől extra díjat számít fel az előfizetéseik ellenértékét sárga csekkel befizetőknek a Magyar Telekom. Az extra költség banki utalással és online fizetéssel kikerülhető.
Vágólapra másolva!

Pénteken kiadott közös közleményük szerint a Magyar Telekom és Bodonovich Jenő média-, és hírközlési biztos egyeztetést folytat a távközlési cég által május elsejétől bevezett csekkdíjról. Ennek értelmében a társaságnak azoknak az ügyfeleinek, akik sárgacsekken (készpénz-átutalási megbízással) rendezik havidíjaik ellenértékét, 142,24 forintos extra díjat kell fizetniük.

A biztos és a távközlési cég jelenleg dolgozik annak megoldásán, hogy miként lehetne a szociálisan hátrányos helyzetű ügyfeleket tehermentesíteni a pluszköltségtől. A Magyar Telekom tájékoztatása szerint egyébként az extra díjat nem kell megfizetnie azoknak az ügyfeleknek, akik banki utalással, vagy online fizetik be havi számlájukat a cégnél. A társaság azt is közölte, hogy azok is mentesülnek a csekkdíj megfizetésétől, akik ugyan postai úton kapják meg a számlát, de annak ellenértékét nem a postán, hanem elektronikus úton rendezik.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., amely egyúttal a T-Mobile tulajdonosa is.