Légtisztító is van az új laptopban

fujitsu légtisztítós laptop
Vágólapra másolva!
A Fujitsu legújabb notebookját miniatűr légtisztítő egységgel is felszerelik: a technológia a felhasználó közvetlen közelében tisztítja meg a levegőt baktériumokktól, gombáktól, szaggoktól és pollenektől.
Vágólapra másolva!

A Fujitsu Lifebook AH78 nevű új laptopját látja el elsőként egy miniatűr légtisztító egységgel: ezzel korábban egyébként a gyártó már az asztali PC-it is ellátta. A főként asztali használatra szánt, 15,6 colos képernyővel szerlet új laptopba szerelt egység a gyártó állítása szerint képes megtisztítani használója környezetének levegőjét pollenektől, baktériumoktól és gombáktól, de akár a kellemetlen szagoktól és porszemektől is.

A Fujitsu közleményében az olvasható, hogy a technológia tesztelése során laptopba épített légtisztító négy órányi működés során eltávolította egy tíz négyzetméteres helyiség levegőjéből a penészgombák 99 százalékát. A gyártó egy egy négyzetméteres konténerben tesztelte a vírusok semlegesítésének hatásosságát: ennek alapján két órányi működés megsemmisítette ezeket, míg a pollenek kiszűrése már egy órányi működés követően hatásos. Ugyanakkor a cég méréseit zárt térben végezték, így az nem derül ki, hogy mennyire hatékony a megoldás például egy nagy közös légtérben berendezett irodában.

Forrás: Fujitsu