Mise közben játszanak a hívek

flower
Vágólapra másolva!
Videojátékozással fogják színesítik az istentiszteletet a exeteri székesegyházban. A hívek a Flower nevű Playstation 3 játékot irányítva hozhatják létre a szertartás háttérzenéjét.
Vágólapra másolva!

Az elsőre talán szentségsértőnek ható ötletet alaposan kidolgozták. A székesegyház a Facebook oldalán adta hírül, hogy ebben a hónapban a törékeny Földdel fognak fogalkozni az istentiszteletek, illetve azzal, hogy hogyan lehet megőrizni a bolygónkat. A játékot Andy Robertson, a Wired Geekdad rovatának újságírója viszi a templomba, ki korábban már TED előadásba és színházi produkcióba is épített be játékokat.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=wAjzPUCSzjHGbcftBiztos nem fog senkit felzaklatni a Flower

A hívek felváltva fogják irányítani a játékot. Robertson úgy számol, hogy az első pályával fognak végezni az istentisztelet alatt. Az újságíró szerint a 2007-ben kiadott Flower nevű játék igazi spirituális élményt ad, így nem fog elütni a környezettől, nem fogja megzavarni a szertartást. A Flower valóban nem tipikus videojáték, hanem egy kísérletibb, történettel nem is rendelkező alkotás. A kontrollerrel a szelet irányíthatja a játékos, amely egy virágszirmot sodor magával. A sikert az jelenti, ha további szirmokat is be tud gyűjteni a mezőről. Minél több szirom van a levegőben, annál szebb tájra viszi a játék a felhasználót.

Az istentiszteletet beszélgetés fogja követni - írja a székesegyház Facebook oldala - amin egy tizenöt hektáros birtokon gazdálkodó, a fenntartható farmot vezető hívő is részt fog venni. A játékos ötlet nem háborította fel a híveket, maréknyian lájkolták a bejegyzést, ellenvéleménynek pedig egyelőre nincs nyoma.