Világítani fog az új Kindle-olvasó

Vágólapra másolva!
Várhatóan még a nyár elején boltokba kerül majd az Amazon cég legújabb e-könyv-olvasója, amely már saját beépített fényforrással is fel lesz szerelve, így akár elalvás előtt, a sötétben is kényelmesen lehet majd olvasni.
Vágólapra másolva!

Erről a Reuters hírügynökség adott hírt egy olyan, névtelenséget kérő forrásától, aki állítása szerint már kipróbálta az új Kindle egyik prototípusát, amely valószínűleg júliustól lesz megvásárolható. Az új modell a hírügynökség értesülései szerint képernyőbe épített fényforrást tartalmaz majd, így azt sötétben is gond nélkül lehet olvasni különböző drága kiegészítők, vagy a lámpa felkapcsolása nélkül. Nemrég a rivális Barnes & Noble könyváruház dobott piacra hasonló olvasóeszközt.

Jelenleg a Kindle nevű eszközök a legnépszerűbbek világszerte az e-könyv-olvasók között: a készülékeket speciális e-tinta képernyővel szerelik fel. Bár ez csak fekete-fehér megjelenítésre képes, és nem tud videókat sem lejátszani, hasonló élményt biztosít a papírra nyomtatott kötetek olvasásához, fogyasztása pedig olyan csekély, hogy az eszközök több héten át használhatók egyetlen töltéssel.

A Kindle-ök eddigi változatait azonban csak napfényben vagy lámpa mellett lehetett olvasni, bár az Amazon olyan tokokat is árusított hozzájuk, amelyekből kihúzható volt egy apró fényforrás. A beépített világítással valószínűleg csökkenni fog az új Kindle-ök üzemideje, bár a funkciót valószínűleg ki lehet majd kapcsolni.A hírügynökség forrása úgy értesült, hogy az Amazon egy új, 8,9 colos képernyővel szerelt táblagépet is piacra fog dobni még az idei év folyamán, amely a hét colos Kindle Fire táblagép új változata lesz.