Mobilgyártót vehet a Google

Vágólapra másolva!
A kínai szabályozó szervek is rábólintottak a Google felvásárlási terveire, a keresőóriás megveheti a Motorola mobilgyártó részlegét. A döntésre majdnem egy évet kellett várni - adta hírül a BBC.
Vágólapra másolva!

2011. augusztusában jelentette be a Google, hogy felvásárolná a Motorola Mobility nevű leányvállalatát. A 12,5 milliárd dolláros üzlethez az amerikai, az európai és a kínai szabályozó szervek jóváhagyására volt szüksége a keresőóriásnak. A kínai szabályozók annyit kötöttek ki, hogy a Google-nek még legalább öt évig ingyen kell biztosítania az Android rendszert a többi mobilgyártónak.

A mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cég felváráslása után a Google-nek mindene meglesz ahhoz, hogy saját mobiltelefont állítson elő. A házon belül fejlesztett Android operációs rendszer évek óta rendelkezésre áll, eddig azonban gyártó partnerekkel - például a HTC-vel és a Samsunggal - dolgozott együtt a cég.

A Motorla több évtizedes tapasztalatát, tervezőit és hardveres mérnökeit felhasználva a Google nem csak partneri viszonyban elkészített fejlesztői készüléket, hanem akár sorozatgyártásba kerülő, a végfelhasználóknak szánt okoskészülékeket is adhat ki. Az akvizíció lezárultával a Google-hez kerül a Motorola 17 ezer szabadalma is, amelyeket a folyamatban lévő szabadalmi harcokban is felhasználhat.