Facebook játék lesz a Trónok harcából

Vágólapra másolva!
A Facebookon folytatják a háborúskodást a Starkok, a Lannisterek és a Greyjoyok. Az amerikai Disruptor Beam stúdió elkészítette a Trónok harca sorozat játékverzióját.
Vágólapra másolva!

A közösségi oldal tagjait virtuális mafficsaládokba szervező egymásnak ugrasztó játéknál is nagyobb összecsapás van kilátásban a Facebookon. A HBO által megfilmesített Trónok harca sorozat világában játszódó készülőfélben levő játékban a felhasználók intrikusi és stratégai adottságaikat is kamatoztathatják majd.

A Disruptor Beam stúdió által fejlesztett Trónok harca játékban nem jut hadsereg az egyes játékosoknak. Mindenki csak egy-egy westerosi nemest irányíthat, aki a George R. R. Martin által megálmodott világ valamelyik harcban álló nemesi házához tartozik. A játékosnak a birtokát kell gondoznia, szövetségeket kell kötnie, ha pedig megvan rá a pénze, akkor zsoldosokat is fogadhat, hogy valamelyik oldalon beszálljon a trónért dúló harcba.


Már a boltokban van a Trónok harca számítógépes szerepjáték

A megfilmesítés előtt főleg a fantasy rajongók körében volt ismert az 1996-óta íródó A tűz és jég dalai című regényciklus. A második évad vége felé járó sorozat azonban világszerte népszerűvé tette George R. R. Martin művét. A sokak által ismert karakterekre és a világra pedig már a videojátékipar is lecsapott. A Facebook játék pár hónap múlva élesedik, a Steam digitális játékboltból pedig már most is megvehető a Trónok harca számítógépes szerepjáték.

A PC-s játékipart is messze lekörözték a társasjátékok gyártásával foglalkozó cégek. Már 2003-ban megjelent a regényciklus első kötetét feldolgozó játék, amelyhez rendszeresen érkeztek a további kötetek történetét is játszhatóvá tevő kiegészítők.