Siketeknek tolmácsol majd a Google szemüvege

Vágólapra másolva!
Rosszul, vagy egyáltalán nem halló emberek mindennapjait is megkönnyítheti a Google fejlesztés alatt álló intelligens szemüvege, amely képes lesz szöveges formában a szemük előtt lévő miniatűr kijelzőre.
Vágólapra másolva!

A keresőcég folyamatosan védeti le a kiterjesztett valóság technológiát használó intelligens szemüvegével kapcsolatos fejlesztésével kapcsolatos szabadalmakat. Az egyik, az Egyesült Államokban benyújtott szabadalmi kérvényből kiderül, hogy a cég viselhető, szemüvegbe épített minikomputere képes lesz arra, hogy az élőszóban elhangzó beszédet a viselő szeme előtt lévő miniatűr megjelenítőn szöveges formában is megjelenítené.

Bár a szabadalmi kérvényben konkrétan nem utalnak a Google Project Glass nevet viselő, intelligens szemüvegek kifejlesztését célzó projektjére, a leírásból kiderül, hogy valószínűleg azzal a technológiával tervezi megvalósítani a keresőcég a beszédet szöveggé alakítani képes megoldást.

Forrás: Google/Project Glass
Viszonylag diszkréten megbújik a miniképernyő a kísérleti szemüvegen

A keresőcég szerint nem csak a beszéd átalakítására lehet majd használni az intelligens szemüveget, az például arra is alkalmas lehet, hogy különböző veszélyhelyzetekre hívja fel a siket viselők figyelmét: például arra, ha az úttesten való átkelés során nem vesznek észre egy közeledő autót.