Töröltetné a névtelen kommenteket New York állam

Vágólapra másolva!
Egy olyan törvényjavaslatot terjesztettek New York állam törvényhozása elé, amelynek értelmében a helyben működő cégek webes felületein a jövőre nem lehetne névtelenül kommenteket publikálni. A szigorítással a javaslat kidolgozói a neten való politikai vádaskodást, és a kibertérben zajló zaklatást  kívánják visszaszorítani.  
Vágólapra másolva!

Erről a Wired amerikai technológiai lap adatvédelemmel foglalkozó szakblogja adott hírt, amelynek értesülései szerint az amerikai szövetségi állam törvényhozásának mindkét háza elé beterjesztették az anonim kommentelést megtiltó javaslatot. A bevezetésre ajánlott új szabályok értelmében az összes, New York államban működő vállalkozás rendszerein futó weboldalak, blogok, fórumok, vagy egyéb internetes felületeken tilos lenne névtelen megjegyzéseket közzétenni. Pontosabban a tartalomszolgáltatókat arra köteleznék, hogy a névtelenül írt bejegyzések íróit szólítsák fel adataik megadására, ha pedig erre nem hajlandók, távolítsák el az adott hozzászólást, ha azzal kapcsolatban bárki panasszal él.

A javaslatot benyújtó republikánus képviselő, Jim Conte szerint a névtelen hozzászólások megszüntetésével elejét lehetne venni a neten zajló alaptalan politikai vádaskodásoknak, és a diákok kibertérben való zaklatásának, amely jelenséget cyberbullying néven emlegetnek a szakértők. A javaslatot ugyancsak támogató képviselő, Thomas O'Mara szerint a szigorú szabályozás némi felelősséggel ruházná fel az internethasználókat.

Ugyanakkor a Wirednek a Center for Democracy and Technology nevű civil szervezet jogásza elmondta, hogy egy ilyen szabály elfogadása után gyakorlatilag lehetetlenné válna a helyi szájtokon anonim módon véleményt alkotni bármiről. Ha ugyanis egy bejegyzéssel bárki nem ért egyet, bepanaszolhatná és eltávolíttathatná azt. A Wired szakblogjának információi szerint a javaslat értelmében a bejegyzés törlését kérelmezőktől nem is kérnék be személyes adataikat. A lap szerzője nem is tartja valószínűnek, hogy a hibákat tartalmazó javaslat valaha is törvényerőre fog emelkedni.