Instagram-klónt hozott ki a Facebook

Vágólapra másolva!
A Facebook minden előzmény nélkül jelentette be oldalának képmegosztó funkcióinak kényelmes használatát biztosító új, iPhone-os applikációját, amelynek képességei kísértetiesen hasonlítanak az Instagramra, amelynek a fejlesztőit Mark Zuckerberg cége fel akarja vásárolni.
Vágólapra másolva!

A magyar idő szerint csütörtök este bejelentett Camera alkalmazást egyelőre csak iPhone-ra érhető el, androidos kiadásáról egyelőre a cég még semmit sem közölt. Ha valaki az új alkalmazást feltelepíti, egyszerűbben tudja használni a Facebook képmegosztó funkcióját.

Az applikációval egyszerre több fotó feltöltését is el lehet indítani, nincs szükség arra, hogy egyesével indítsák el ezek feltöltését - ellentétben a Facebook alap kliensével.

Forrás: Facebook

Az applikáció megjelenése azért volt váratlan, mert a Facebook nemrég bejelentette, hogy egymilliárd dollárért felvásárolja az Instagram nevű, közösségi képmegosztó alkalmazást és szolgáltatást működtető céget, bár az akvizíciót még a versenyjogi szerveknek is jóvá kell hagynia. A Facebook új alkalmazása az Instagramhoz rendkívül hasonló funkciókat kínál, ez is lehetővé teszi például azt, hogy a frissen készült fotókon különböző látványeffektusokat alkalmazzanak a felhasználók, vagy elforgassák, kisebb részleteket vágjanak ki azokból.