Bezár az Instagram képmegosztó nagy riválisa

Vágólapra másolva!
Júliustól végleg megszünteti szolgáltatásait a PicPlz nevű képmegosztó szájt, a Facebook által felvásárolt Instagram egyik fő riválisa. Az oldalt használóknak egy hónapjuk van arra, hogy lementsék fotóikat.
Vágólapra másolva!

A PicPlz-t működtető Seattle-i Mixed Media Labs cég hivatalos blogján, illetve a felhasználóinak kiküldött e-mailekben a hétvégén jelentette be, hogy 2012. július 3-ától képtárhelyszolgáltatás bezárja kapuit. Ekkor a rendszerébe feltöltött fotók mindegyikék törölni fogják.

Egyesével lehet letölteni a képeket

Mivel a PicPlz minden fontos mobiltelefonos platformra elérhető volt, sokan használták arra, hogy az okostelefonjukkal rögzített képek tucatjait ide töltsék fel, mivel az oldalról egyszerűen meg lehetett osztani azokat a Facebook vagy a Twitter közösségi oldal felé is.

Az oldal tájékoztatása szerint a feltöltött képek mellett elhelyezett gombbal lehet egyesével letölteni a rendszerbe feltöltött felvételeket július elejéig.

Az Instagram ellen nem volt esélye

A PicPlz bezárása nem volt váratlan, mivel felhasználóinak száma jelentősen visszaesett azt követően, hogy a korábban csak iPhone-ra elérhető, hasonló szolgáltatásokat kínáló Instagram képmegosztó szájt Androidra is elérhetővé tette saját alkalmazását. Nemrég a Facebook jelentette be, hogy felvásárolja az Instagramot, az ilyen komoly háttérre szert tevő szolgáltatás ellen pedig a PicPlznek nem sok esélye lenne.