Olcsó ultrabookokat hoz az új Windows

Vágólapra másolva!
A Lenovo szakértője szerint az érintőképernyőre optimalizált Windows 8 megjelenése nyomán a hagyományos laptopok árszegmensében is megjelennek majd a könnyen hordozható ultrabookok.
Vágólapra másolva!

Erről Peter Hortensius, a Lenovo cég hordozható számítógépekkel foglalkozó részlegének alelnöke nyilatkozott a PC World amerikai technológiai magazinnak. A szakember szerint az érintőképernyős vezérlésre optimalizált Windows 8 operációs rendszer karácsony előttre várható megjelenése jelentős lökést ad majd a jelenleg a legolcsóbban is csak a felső középkategóriás modellek között elérhető ultrabookoknak.

Hortensius arra számít, hogy a a táblagépes felülettel is rendelkező Windows 8 megjelenése jelentősen fellendíti majd az ultrabookok iránti keresletet. A nagy teljesítményű, de könnyű és extra vékony kivitelű gépek érintőképernyős változatai akár táblagépek helyettesítőjeként is beválhatnak.

Az Intel cég várakozásai szerint még az idén legalább harminc különböző érintőképernyős ultrabook kerül majd a boltokba. A Lenovo szakértője szerint az új modellek 800 dolláros, vagyis nagyjából kétszázezer forintnak megfelelő áron debütálnak majd, de még az év végéig elérhetők lesznek a kétszázezer forintnál olcsóbb típusok is. Kétszázezer forintnak megfelelő árért eddig ultrabookot nem, csak kevésbé mobilis, azaz nagyobb és nehezebb laptopokat lehetett megvenni.