Elindult a Facebook appboltja

Vágólapra másolva!
Több mint hatszáz telepíthető alkalmazással nyílik meg a Facebook szoftverboltja. A kezdeti kínálatban egyaránt megtalálható a The Sims játék Facebookos verziója, a Socialcam videós alkalmazás és a Pinterest képgyűjtő oldal kliense.
Vágólapra másolva!

Az angolul App Center, a magyar felületen Alkalmazásközpontnak nevezett bolt ajánlórendszere a felhasználó által telepített appok és a barátai által használt programok alapján fog arra következtetni, hogy milyen új szoftvereket érdemes ajánlani. A mobilos szoftverboltokhoz hasonlóan a Facebook appokat is lehet majd értékelni, de az alapján is szűrhetnek majd a felhasználók, hogy valójában mennyit használják a szoftvereket azok, akik megvették őket. A döntést segítik az appról készült képernyőfotók és a leírás is.

Forrás: [origo]
Slágerjátékokat és friss szoftvereket is kínál

A Facebook boltja együttműködik a mobilos alkalmazásboltokkal, így a Facebookon megvett szoftvert egy kattintással át lehet küldeni az okostelefonra, ami aztán a Google Play-ről vagy az App Store-ból tölt le. Az App Center nevű boltot először az amerikai felhasználók érhetik el.

A Facebook nem csak internetes appokkal próbálkozik. Külön részleget indított a PC-re telepíthető kiberbiztonsági szoftvereknek. A boltból ingyenes vírusirtókat is le lehet tölteni, de fizetős termékeknek is helyet biztosít a Facebook.