Lehűt a kánikulában a high-tech póló

high tech póló
Vágólapra másolva!
Az anyagába szőtt miniatűr hűtőgyűrűk teszi komfortossá viselője számára a legnagyobb kánikulát is a Columbia cég hamarosan boltokba kerülő csúcstechnológiás ruhadarabjában.
Vágólapra másolva!

A sportruházati termékeket gyártó cég Omni-Freeze márkanéven már most is kínál hűsítő hatású pólókat, nadrágokat és sapkákat, de a cég közlése szerint jövő tavasszal megjelenő Omni-Freeze Zero technológiáját tartalmazó ruhái még hatásosabban képes lehűteni viselőjüket.

A sportolóknak és túrázóknak szánt pólók speciális anyagból készülnek, amelyet a Columbia közlése szerint négy év alatt fejlesztett ki. A ruházat anyaga speciális, polimerből készült hűsítőbetéteket szőnek, amelyek apró, kék, gyűrűszerű egységek. A nedvesség, tehát viselőjük izzadásának hatására megduzzadnak, hideg érzetét keltve a viselőben. A cég promóciós videójában Afrikában tesztelték az újfajta ruhát futókkal, akik szerint komfortosabb érzés a melegben viselni a hűtő ruhát, mint levetni azt, pedig a hőségben az emberek általában szívesebben vetnek le magukról minden ruhadarabot.A high-tech ruha tehát nem akadályozza meg az izzadást, hanem hasznosítja a bőrfelületen jelen lévő nedvességet. A gyártó gyakorlatilag "megújuló energiaforrásként" tekint az izzadságra, ami a Columbia szerint egy teljesen új fajta megközelítés a ruhaiparban.

Az Omni-Freeze Zero promóciós filmje

A Columbia 2013 tavaszától tervezi beépíteni negyven különböző sportruházati termékébe az Omni-Freeze Zero technológiát, amelyet az egyszerű pólók mellett kabátokba, sapkákba, kesztyűkbe és cipőkben is alkalmazni lehet majd. Az új fajta ruhák ára még nem ismert, de valószínűleg nem lesznek olcsók, mert egy hagyományos Omni-Freeze pólóért is ötven dollárt, vagyis több mint 12 ezer forintot kérnek el.