Húsz gomb van a Logitech új egerén

logitech g600
Vágólapra másolva!
Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
Vágólapra másolva!

Legfeljebb alakjában emlékeztet csupán a hagyományos egerekre a Logitech G600 MMO típusjelzésű modell. Az ismert gyártó videojátékosoknak szánt új irányítóját ugyanis nem kevesebb, mint húsz gombbal szerelték fel. A G600-ason is megtalálhatók a hagyományos jobb és balklikkelést biztosító gombok és egy görgő is, így a megszokott módon lehet vele például internetezni. Ugyanakkor a fekete és fehér színben is megvásárolható, vezeték nélküli egér bal oldalán tizenkét funkcióbillentyűt helyeztek el.

Ezeket az egér használója hüvelykujjával tudja nyomogatni, kialakításuk pedig olyan, hogy a billentyűk könnyen kitapintható módon elkülönüljenek egymástól. Nem tudni, hogy a gyakorlatban mennyire válik be, de a billentyűkön lévő feliratok világítanak is, színűket pedig a mellékelt segédprogramban a tulajdonos maga állíthatja be az egérhez mellékelt segédprogramban: a megvilágítás színének tizenhatmillió különböző színt lehet kikevertetni az egér belsejében lévő világító diódákkal.

Az oldalsó gombokhoz gyakorlatilag bármilyen funkciót hozzá lehet rendelni akár játékról, akár felhasználói programokról van szó. Az egér lézeres érzékelővel rendelkezik, és 1 milliszekundumos, vagyis rendkívül gyors reakcióidejével kifejezetten akciójátékokhoz való, míg számos billentyűje miatt stratégiai játékokhoz is ideális. Az egér a gyártó honlapján elég borsos, 26 ezer forintos áron előrendelhető Magyarországról is.