Lemondott a Facebook műszaki vezetője

facebook zaklatás, személyiségi jog
Vágólapra másolva!
Néhány héten elhagyja a világ legnépszerűbb közösségi oldalát Bret Taylor, a Facebook műszaki igazgatója, hogy saját vállalkozást indítson útjára.
Vágólapra másolva!

Taylor távozását saját Facebook-fiókján jelentette be, ahol azt is bejelentette, hogy egy saját vállalkozást fog indítani egyik, a Google cégnél dolgozó barátjával. Bevallása szerint Mark Zuckerberg nem csupán a főnöke, hanem a mentora és az egyik legjobb barátjává vált. A szakember egy másik korábbi Google-alkalmazottal, Jim Norrisszal közösen egy FriendFeed nevű közösségi oldalt hozott létre, amelyet a Facebook 2009 nyarán vásárolt fel ötvenmillió dollárért.

Bret Taylor az akvizíciót követőhárom évet töltött a Facebooknál: az amerikai programozót a Google-tól igazolta át a közösségi oldal, ahol ő volt az egyik megalkotója a Google Térkép szolgáltatásnak. A Stanford Egyetemen végzett szakembert egyelőre nem közölte, hogy saját vállalkozása mivel fog foglalkozni. Az All Things Digital című hírportálnak Taylor elmondta, hogy a Facebookot vezető Mark Zuckerbergnek már korábban jelezte távozási szándékát, akivel végül arra jutottak, hogy ennek időzítése a közösségi oldal tőzsdei bevezetését követően lenne a legoptimálisabb.

Taylor bejegyzésében kifejtette, hogy nagyon büszke a cég legújabb fejlesztéseire, különösképpen az Apple iPad és iPhone eszközeire készülő szoftverbe való integrációra, illetve a cég saját fotós applikációjára is.