Neonáci honlapokat támadott a magyar Anonymous

Vágólapra másolva!
Szélsőséges honlapok nyitólapját cserélte le egy hackertámadás során az Anonymous magyar szárnya. A tizenhat feltört oldallal a Facebook oldalukon dicsekedtek el a hackerek.
Vágólapra másolva!

Az Op Blitzkrieg nevű támadás nem előzte meg hossza ijesztgetés. Az Anonymous aktivistái egy éjszaka alatt lecserélte 16 szélsőséges oldal nyitólapját. A deface-nek nevezett támadás két ingyenes szolgáltatónál tárolt, valószínűleg kisebb forgalmú oldalakat érintett. Ismert szélsőséges portálok nincsenek az megtámadottak között.

Az Anonymous hackerei a szélsőséges lapok nyitóoldalát egy Anon logóra és egy Albert Einstein idézetre cseréték le. Az utóbbi szerint a világot azok pusztítják el, akik szó nélkül hagyják, hogy a gonosz munkálkodjon.

A magyar aktivisták valószínűleg egy külföldről induló akcióhoz csatlakoztak, mert a feltört oldalak mindegyike egy Nazileaks.org nevű oldalra linkel, ahol az Anonymous korábbi trófeái tekinthetők meg. A letölthető adatbázisok között német szélsőséges szervezetek lapjai, de a Brit Nemzeti Párt egyes dokumentumai is megtalálhatók.