Hajlékony kijelzője lesz a Samsung óriásmobiljának

Berlin, IFA, Samsung Galaxy Note
Vágólapra másolva!
Egyelőre meg nem erősített pletykák szerint a Samsung óriáskijelzős okostelefonja, a Note második generációs változatát hajlékony, így a sérüléseket jobban toleráló képernyővel fogják felszerelni.
Vágólapra másolva!

Dél-koreai lapértesülések szerint a Samsung októberben fogja piacra dobni Galaxy Note nevű okostelefonjának utódját. Ez a készülék 5,3 colos, azaz csaknem táblagép méretű képernyője nyomán vált ismertté: mivel sokan túl nagynak találták a méretét, nem ért el komoly sikereket a készülék - ellentétben a cég kisebb kijelzővel szerelt Galaxy S-sorozatával.

Az MK Business News című koreai üzleti lap úgy tudja, hogy a Galaxy Note II készüléket a Samsung speciális, bizonyos mértékben hajlékony képernyővel fogja felszerelni. Az UBP nevű technológia ugyan még nem teszi lehetővé az újságpapírhoz hasonlóan feltekerhető kijelzők előállítását, de segítségével extra vékony, és nehezebben sérülő készülékeket lehet gyártani.

Forrás: AFP
A Samsung Galaxy Note első változata

A lap úgy tudja, hogy az új Note-nak még elődjénél is nagyobb kijelzője lesz, és a négymagos lapkával szerelt okostelefon hosszabb akkumulátoros üzemidőt biztosít majd elődjénél, kivitele pedig a véletlen leejtéseknek is jobban ellen fog állni. Az új Samsung okostelefon valószínűleg a Google akkorra megjelenő legújabb, Android 4.1-es operációs rendszerét futtatja majd.