Korai halál vár a Microsoft tabletjeire

Vágólapra másolva!
Nem szán hosszú életet a Microsoft a saját márkanevét viselő, tegnap bejelentett táblagépeknek. A Surface márkanevű masinákkal a cég egy minőségbeli mércét állít fel, aztán átadja a stafétát gyártópartnereinek - nyilatkozta az Acer cég alapítója.
Vágólapra másolva!

Stan Shih, az Acer számítógépgyártó cég alapítója a tajvani DigiTimes című technológiai hírportálnak úgy nyilatkozott, hogy saját táblagépeit a Microsoft csupán a Windows 8 elterjesztéséhez fogja felhasználni. Ezek az eszközök ugyanis mindenben megfelelnek a Microsoft saját elvárásainak, így megalkotásukkal a vállalat gyártópartnerei számára is felállított ezekkel egy minőségi minimumot.

Shih szerint a szoftvercég a Surface nevű berendezések piacra dobása ellenére nem kíván véglegesen számítógépgyártó vállalattá válni. Az Acer alapítója szerint azonban a Microsoft a kedden bejelentett két Surface modell után nem fog újabb táblagépeket piacra dobni, ezek fejlesztését és gyártását már gyártópartnereire bízza majd.

Forrás: AFP

Az Acer alapítója szerint a szoftverek fejlesztésén a Microsoft több pénzt tud keresni a hardvernél, ezért saját eszközeivel csak a gyártók érdeklődését akarja felkelteni. Ha ugyanis ezek sikert aratnak, a gyártók is leteszik majd voksukat az új Windows mellett. A Microsoft új operációs rendszereinek elterjesztése azért is lesz nehéz feladat, mert a Google az Android szoftvert ingyen bocsátja a gyártók rendelkezésére, míg a Windows RT és Windows 8 szoftvereket jelentős összegért kell majd licencelniük.