Úszó lakósziget magyar fejlesztőktől

luxus úszó sziget, OrsosIsland, magyar tervező, Orsós Gábor
Vágólapra másolva!
Két éven belül elkészülhet az első vízen úszó lakósziget, amellyel a világ bármely pontján le lehet horgonyozni. A magyar fejlesztésű Orsos Island teljes mértékben környezetbarát és önfenntartó lesz.
Vágólapra másolva!

Lakószigetet tervezett egy ausztrál cég - olvasható az AFP hírügynökség honlapján. Az Orsos Island nevű úszószigeteket 5,2 millió euróért, azaz 1,5 milliárd forintért árulják, a cégnek az Egyesült Államoktól Kínáig a világ minden tájáról vannak már előrendelései - mondta a tervezést vezető magyar származású Orsós Gábor. A tervezésben Csikós Mihály építészirodája is részt vett.

Forrás: AFP/csikosdesign.hu/ORSOSISLAND

Az Orsos Island teljesen önellátó, környezetbarát, napelemekkel és szélenergiával működő generátorral tartja fenn magát. Motorja nincsen, viszont bárhova elvontatható és bárhol képes lehorgonyozni. A cég honlapja szerint a lakószigeten tizenkét embernek és néhány fős személyzetnek van hely az összesen ezer négyzetméteres lakótérben.

Forrás: AFP/csikosdesign.hu/ORSOSISLAND

A sziget egyelőre csak virtuálisan, látványtervek formájában létezik, Orsós szerint hamarosan megkezdik az első modellek gyártását, amik várhatóan másfél-két év múlva készülnek el.