Androidra is készül az ingyenes Office

Vágólapra másolva!
Nemsokára androidos táblagépekre is elérhető lesz az egyik legnépszerűbb ingyenes irodai programcsomag, a LibreOffice, bár egyelőre csak megnyitni lehet vele majd fájlokat.
Vágólapra másolva!

A Microsoft fizetős Office programjához hasonlóan szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és prezentációkészítő alkalmazást tartalmazó, ingyenes LibreOffice szoftver hamarosan androidos táblagépekhez is elérhető lesz.

A korábban csak Windowsra, Macre és Linuxra elérhető program fejlesztése nagyon jól halad - olvasható a fejlesztést koordináló programozó, Michael Meeks blogján. Bár a nyílt forráskódú Office-program első androidos kiadása csak dokumentumok megnyitására lesz használható, fejlesztői szerint megjelenítő funkciója már viszonylag hibamentesen működik, és szétcsúszás vagy egyéb hibák nélkül jeleníti meg a fájlokat.

Bár a táblázatok és szövegek szerkesztésének lehetőségét csak később tervezik megvalósítani az androidos verzióban, a LibreOffice táblagépes kiadása hasznos lehet, hiszen a szoftver a legújabb Microsoft Office-szal készített fájlokat is meg tudja nyitni.