A Samsungot kell reklámoznia az Apple-nek

iPad és laptop kapcsolata, táblagép
Vágólapra másolva!
Presztízsben és pénzben is sokba kerülhet az Apple-nek a Samsung elleni háborúskodás. Egy brit bíró ítélete szerint a cég köteles lesz olyan hirdetéseket megjelentetni, amelyek szerint a koreai cég nem másolta az iPadet - adta hírül a Bloomberg amerikai híroldal.
Vágólapra másolva!

Az Apple egyetlen szerencséje, hogy a brit bíró ítélete nem érvényes világszerte, csak az angliai Apple honlapon és újságokban fog megjelenni a Samsung dicsőítése. Az ítéletet július kilencedikén hirdette ki Colin Birss bíró egy londoni bíróságon, ahol azt is kimondták, hogy a Galaxy táblagépek nem az iPad másolatai.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
A pert is érő egyedi dizájn

"Egyik cég sem szeret a versenytársára hivatkozni a honlapján" - mondta Richard Hacon, az Apple ügyvédje. A Samsung megemlítése most azonban elkerülhetetlen a cég számára. Valószínűleg még jobban fáj az Apple-nek, hogy újsághirdetéseket is kell vásárolnia, amik ugyanezt az üzenetet közlik. A büntetési időszak fél év, eddig kell fizetnie a cégnek a konkurenciát dicsérő reklámokat.

A Samsung is megkapta a magáét

Briss bíró nem csak az Apple-en ütött egyet az ítéletével, hanem a Samsungnak is odamondogatott. Azzal indokolta az Apple keresetének elutasítsát, hogy a Samsung táblagépek "nem elég kúlak", így nem lehet azokat összekeverni az iPad-ekkel.

Az Apple több mint másfél éve vívja a harcát az androidos telefongyártók és a Samsung ellen. A perek több országban zajlanak, és hol a készülékek küllemére, hol a felhasznált technológiákra és szabadalmakra vonatkoznak. Egyelőre egyik fél sem áll nyerésre.