Egy vagyonba kerül a hackerek elosztója

Vágólapra másolva!
A hackerek svájcibicskáját gyártota le egy amerikai fejlesztőcég a hadsereg pénzügyi támogatásával. A Power Pwn nevű elosztóba épített linuxos számítógép háromszázezer forintba kerül.
Vágólapra másolva!

Háromszázezer forintos hacker elosztó kifejlesztését támogatta az USA Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége (DARPA). Az egyszerű túlfeszültségvédős elosztónak tűnő eszközben egy hacker teljes eszköztárát elrejtette a kütyüt gyártó Pwnie Express nevű cég.

Az ártatlan és iparian csúnya küllemű Power Pwn nevű berendezés komoly elektronikát rejt. Wifi rádió és Bluetooth chip is helyet kapott az alaplapján, ráadásul az eszközt akár sms-ben is lehet távirányítani. A számítógépet rejtő elosztó 16 gigabájtnyi tárhellyel rendelkezik, ezen osztozik a rendszer és a hálózatról összegyűjtött információk. A kütyün Debian Linux fut, amelyre előre feltelepítették az ismert hacker segédeszközök többségét. Ha valami mégse lenne rajta, akkor távolról könnyen feltelepítheti a hacker a neki tetsző programot.

Forrás: Pwnie Express
Számítógép rejtőzik a csúnya elosztóban

A cég szerint vannak, akik meglátják a lehetőséget a háromszázezer forintos elosztóban. Főleg amerikai szövetségi kormányok és nagy cégek adnak ki ennyi pénzt arra, hogy egy újabb eszközzel végezzenek teszteket a hálózatukon.

A Pwnie Expressnek nem a fenti elosztó az első kísérlete a kis helyre összetömörített hackereszközök terén. Korábban egy Pwn Plug nevű eszközt dobtak piacra, amely távolról egyszerű mobiltöltőnek vagy notebook tápnak tűnik, ám képes távoli hozzáférést biztosítani a megtámadott hálózathoz. A támadónak csak azt kell megoldania, hogy valaki bejuttassa a célpontnak kiszemelt céghez az elosztót.