Magyarországra jön a Nexus 7

Vágólapra másolva!
Szeptemberben kerül a magyar boltokba a Google Nexus 7 táblagépe Magyarországon. Hazánkban csak a tizenhat gigabájt tárhellyel rendelkező verziót lehet majd kapni.
Vágólapra másolva!

Nem csak az internetről lehet majd megvenni a Google saját márka alatt kiadott, ám az Asus által gyártott Nexus 7 tabletjét. Az Asus magyar képviselete megerősítette, hogy szeptember folyamán Magyarországon is megvásárolhatóvá válik a táblagép. A kütyü bolti forgalomba kerül, nem a Google Play nevű áruházából lehet megrendelni.

Forrás: Google
Az olcsóbb Google-tabletet nem lehet majd kapni nálunk

Hazánkban csak a 16 gigabájt tárhellyel rendelkező csúcsváltozat lesz elérhető, amely kilencvenezer forintba fog kerülni. Ez drágább ugyan, mint a kütyü körülbelül 59 ezer forintos amerikai ára, ám még így is az iPad ára alatt marad. Az Apple legújabb iPad 3 tabletjét jelenleg 150 ezer forintért lehet megvásárolni, az előző generációs, ám még kapható iPad 2 pedig 120 ezer forintba kerül.

A Nexus 7-en a Google Android operációs rendszerének legújabb, Jelly Bean nevű verziója fut. A készülék kijelzője hét hüvelyk átmérője, így a tablet gond nélkül befér egy kabát belső zsebébe. A Nexus 7 megjelenítőjének felbontása elmarad az iPad Retina kijelzőjének, csupán 1280x800 pixel megjelenítésére képes.