Kicserélte a Google gyatra budai műholdképeit

moszkva tér széll kálmán tér google maps
Vágólapra másolva!
Újra jó minőségű műholdképekre cserélte a Google a magyar főváros budai oldalán másfél hónapja publikált, rendkívül élettelen, fakó színű felvételeket.
Vágólapra másolva!

A keresőcég webes térképét fejlesztő csoport hivatalos blogján pénteken jelentette be, hogy újból frissítette a Google webes térképéről elérhető műholdfelvételeket.

A társaság legutóbb másfél hónapja jelezte, hogy Magyarországot is érintő frissítéseket publikált: az akkor elérhetővé tett friss felvételek azonban a budai oldalon nagyon rossz minőségűek voltak - ahogy az a lenti fotón is jól látszik.

Forrás: Google
Forrás: Google

A Széll Kálmán tér júniusi állapota a Google Mapsen

A legújabb frissítést követően a budai oldal újra a megszokott minőségben érhető el a Google Térkép szájton, illetve a Föld nevű szoftverben. Bár Újpestet az Árpád úttól északra egy jókora felhő takarja el, ez a térkép használatát nem befolyásolja, hiszen a vektoros úthálózatot ezek jelenléte ellenére is ki tudja rajzolni a Google Térkép.

Forrás: Google
Forrás: Google

Ugyanaz az a tér az új műholdképen

Blogbejegyzése szerint a társaság új, a felülnézeti fotóknál látványosabb, 45 fokos légi felvételeket publikált Münchenről és Chicagóról is. Budapest belső kerületeiről már korábban készültek ilyen felvételek.