Steve Jobs megbékülhetett a mini iPaddel

Vágólapra másolva!
Céges e-mailek szerint halála előtt Steve Jobs megbékélhetett azzal az ötlettel, hogy cége az iPad kisebb változatával rukkoljon elő.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan ugyan még semmit sem tudni arról, hogy az Apple valóban tervezi-e egy kisebb képernyővel felszerelt iPad piacra dobását, de a cég vezetői között váltott, pénteken nyilvánosságra hozott levelek szerint erre van esély. Scott Forstall, az Apple mobil szoftverének fejlesztését irányító vezetője a cége és a Samsung közt zajló pereskedés részeként tett bírósági tanúvallomása részeként hozott nyilvánosságra 2011 januárjában, a cég felsővezetői között váltott üzeneteket - számolt be az All Things Digital technológiai hírportál.

Az egyik nyilvánosságra hozott levélben, Eddy Cue, a cég internetes szolgáltatásaiért felelős vezetője egy amerikai technológiai hírportál cikkére reagálva úgy nyilatkozott, hogy szerinte lenne értelme a közel tíz colos képernyővel szerelt iPadből egy kisebb változatott piacra dobni.

Cue szerint a Samsunghoz hasonlóan az Apple-nek is ki kellene hoznia egy hét colos táblagépet. Az iPadnél kisebb, androidos riválisok megjelenésekor Steve Jobs még határozottan kikelt a minitabletek ellen, amelyek szerinte semmilyen feladatra nem alkalmasak. Ugyanakkor Cue nyilvánosságra hozott levelében már arról számolt be, hogy a januárban Jobs már hajlandóságot mutatott a mini iPad kidolgozására. Az Apple társalapítója tavaly ősszel hunyt el egy nappal az iPhone 4S okostelefon premierje után.