Beszáll a szerencsejátékba a Facebook

Vágólapra másolva!
Tizennyolc éven felüli felhasználói számára lehetővé teszi a Facebook valódi pénzzel működő szerencsejátékok használatát. A szájton elsőként bingózni lehet majd, hamarosan azonban a virtuális nyerőgépek is megjelennek a kínálatban.
Vágólapra másolva!

A Financial Times brit üzleti lap értesülései szerint az első szerencsejátékos alkalmazás a Facebookon a brit felhasználók számára válik elérhetővé kedden. Az első játékban valódi pénzért lehet online bingózni: a játék során a véletlenszerűen választott számokkal kitöltött mátrixon kell bejelölni a kisorsolt számokat, akinek pedig kijön így egy megfelelő mintája, az nyert.

A szerencsejátékot a Facebook csak 18 évesnél idősebb látogatói számára teszi elérhetővé, akik néhány héten belül a félkarú rablók virtuális változatait is használatba vehetik a közösségi oldalon. A játékokat a Facebook a brit Gamesys online szerencsejátékos céggel közösen vezeti be az Egyesült Királyságban.

A Facebook legnagyobb játékfejlesztő partnere, a FarmVille-t is üzemeltető Zynga cég a jövő évben tervezi valódi pénzért játszható közösségi szerencsejátékos alkalmazások, többek közt póker, bingó és nyerőgépes játékok beindítását. Bár a közösségi oldal számára a szerencsejátékok beindítása komoly bevételnövekedést eredményezhet, az ezek működtetésére vonatkozó jogi szabályok országonként eltérőek, esetenként tiltottak lehetnek.

Az Egyesült Államokban, ahonnan a Facebook fő bevételei származnak, alapvetően tiltott a valódi pénzért zajló közösségi szerencsejátékok működtetése, bár egyes államokban már elkezdtek megágyazni a jogalkotók az ilyen szolgáltatásoknak. A közösségi oldal távlati tervei közt közösségi kaszinójátékok, például rulett és blackjack bevezetése is szerepel. A közösségi oldalon jelenleg elérhető játékok között számos olyan van, amelyeken fizetős kreditekért lehet extra funkciókat vásárolni, de valódi pénz eljátszását biztosító szerencsejátékok még nem működnek a Facebookon.