Bagóért frissíthető Win 8-ra az új PC

Vágólapra másolva!
Négyezerötszáz forintért vásárolhatják meg a Windows 8-as frissítést azok, akik a közelmúltban vettek Windows 7-et futtató számítógépet. A frissítési lehetőségre már most is be lehet fizetni.
Vágólapra másolva!

Régi operációs rendszerrel vásárolt számítógépre is megvásárolható a Windows 8 - olvasható a cég honlapján. A Microsoft ajánlata azoknak szól, akik június másodika óta vásároltak számítógépet. A jelenleg Windows 7 rendszerrel árusított gépeket egy jelképes összegért lehet majd frissíteni az október végén megjelenő Windows 8-ra. Az akció az új operációs rendszer megjelenése után is érvényben marad, egészen 2013. január elsejéig.

Tizenöt euróért, ez a Microsoft árfolyamszámítása szerint 4500 forint, lehet megvásárolni a frissítési jogot az új PC-kre. Az ajánlat a Windows 7 Starter kiadás kivételével a rendszer minden verziójára érvényes, legyen az az otthoni felhasználóknak szánt Home Basic vagy a minden extrát tartalmazó Ultimate. A frissítési csomagra mától lehet befizetni, a telepítőkódot azonban csak október 26-án kapják meg a felhasználók. Ekkor nyílik meg a lehetőség az ingyenes telepítő DVD megrendelésére is.

Forrás: Microsoft

A további frissítőcsomagok árát egyelőre még nem tette közzé a Microsoft, azt azonban már lehet tudni, hogy a legális Windows XP-t, Vistát vagy 7-et futtató PC-k tulajdonosai már nettó negyven dollár, vagyis mintegy tízezer forint ellenében állhatnak majd át az új verzióra, ha hajlandóak a szoftver letölthető változatát választani.

A Microsoft augusztus elején jelentette be, hogy legújabb operációs rendszerének fejlesztési szakasza lezárult, nem módosítják többet a Windows 8 kódját. Az új Windowst három hónapig bárki ingyenesen tesztelheti, és csak a határidő lejárta után kell kifizetni a rendszer árát. A tesztverzió közvetlenül nem frissíthető a megvásárolt verzióra, így a számítógépet mindenképpen újra kell telepíteni.