Androidos kalózoldalakat zártak be

Vágólapra másolva!
Lopott okostelefonos szoftvereket kínáltak az FBI által bezáratott oldalak. Az amerikai kormány ígérete szerint a jövőben még nagyobb erőkkel kíván fellépni az internetes kalózkodással szemben.  
Vágólapra másolva!

Az applanet.net, appbucket.net és snappzmarket.com című oldalakat lekapcsolta az FBI - olvasható a BBC internetes oldalán. Az említett weblapokon hamis androidos alkalmazásokat kínáltak ingyen, a kalózoknak feltehetőleg a hirdetési felületek értékesítéséből származott bevételük. Az oldalakat a szerzői jogi törvény megsértése miatt tették elérhetetlenné, az üzemeltetőket több államban keresik, ötéves börtönbüntetés vár rájuk.

Az FBI közleménye szerint a kibertérben elkövetett szerzői jogsértések egyre nagyobb gondot jelentenek, több millió dolláros károkat okoznak, a kalózok pedig a konkrét tartalmak mellett ötleteket is ellopnak. A szervezet szerint az Egyesült Államok kormánya a jövőben még nagyobb erőkkel igyekszik fellépni az internetes bűnözéssel szemben.

Az utóbbi időben megsokasodtak az illegális tartalmakkal működő internetes oldalak elleni akciók. Legutóbb Ukrajnában fogalták le a harmadik legnagyobb torrentoldalnak számító Demonoidot, az FBI pedig fél évvel ezelőtt lefoglalta a legnagyobb fájlmegosztó oldal, a Megaupload szervereit.