Szuper akkut kaptak az új penge Motorolák

motorola razr hd maxx
Vágólapra másolva!
Nagy képernyő, gyors processzor, 4G-s mobilinternet és hosszú üzemidőt biztosító akkumulátor jellemzi a Google házi mobilgyártója, a Motorola Mobility új okostelefonjait. Az új Razr készülékek egyelőre csak az amerikai piacon jelennek meg.  
Vágólapra másolva!

Csupán néhány órával a Nokia új csúcsmobiljának New York-i bemutatóját követően mutatta be új okostelefonjait a Google tulajdonában lévő Motorola Mobility is az amerikai városban. Bár ezeket a készülékeket a cég az amerikai piacra, a Verizon Wireless mobilcég kínálatába szánja, hasonló változataik valószínűleg Európába is megérkeznek majd.

Pengével a gyökerekhez

A készülékekkel a Motorola a cég utolsó igazán jól sikerült készülékéhez, a 2004-ben kiadott Razr pengemobilhoz nyúlt vissza. A Razr név különböző változataira keresztelt új készülékek rendkívül karcsúk, dizájnjuk pedig tüntetően minimalista. Az új okosmobilok felületének nagy részét az Amoled kijelző teszi ki, gomboknak nem is jutott hely a mobil külsején. Bár a Razr készülékek nem számítanak strapamobilnak, a kijelzőjüket a Corning cég Gorilla Glass nevű szuperkemény üvege védi. Az összes bejelentett mobil szívét egy kétmagos, 1,5 gigahertzes processzor adja, amelyet a Nokia is alkalmaz szerdán bejelentett Lumia 920-as csúcsmodelljében. Az LTE-s mobilhálózatot is támogató chip mellett a készülékek a szokásosnak mondható wifis és Bluetooth-csatolókkal is rendelkeznek.

Forrás: Verizon
Szupervékony, gyors és könnyű az új penge okosmobil, a Razr HD

A Motorola új szériájának zászlóshajója a Droid Razr HD nevű készülék, amely 4,7 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik. A szupervékony kivitelű mobil színhűsége és felbontása is kiemelkedő lesz, legalábbis a készülékeket bejelentő Dennis Woodside vezérigazgató szerint.

Lassan merül le a vastag pengemobil

Az új mobilok közül a Droid Razr Maxx kódnevű modell lesz az akkukirály. A HD-s mobilnál valamivel vaskosabb okostelefonba akkora akkumulátor került, hogy 27 óra folyamatos mobilnetes zenehallgatás kell a lemerítéséhez. A telep tizenhárom órányi megszakítás nélküli filmnézést vagy 21 órányi beszélgetést tesz lehetővé.

Forrás: Motorola
Nagyobb akkumulátor fért a dundi pengemobilba, a Razr Maxxbe

A Motorola kisebb mobilja máris kapható az amerikai Verizon mobilszolgáltató üzleteiben. A készülék kompaktabb, mint a Razr HD, ám 4,3 hüvelykes Amoled kijelzője még így is nagyobb, mint az iPhone 4S-é. A készülékért 22 ezer forintnak megfelelő dollárt kell kifizetni hűségszerződéssel.

Vastag ígéretekkel indít az új Motorola

A telefonok bejelentése előtt Dennis Woodside, a Motorola Mobility vezetője három ígéretet tett a cég nevében. Kulcsszavai a sebesség, az energiamenedzsment és az Android voltak. "A Google-nál rájöttünk, hogy a milliszekundumok is számítanak" - mondta Woodside. A sebesség ebben az esetben nem a telefonok processzoráról, hanem a mobilinternetes kapcsolat sávszélességére vonatkozott. Az új Motorola mobilok támogatni fogják a 4G-s hálózatot, hogy a gazdáik többet internetezhessenek.

Az új mobilok azonban spórolósak is lesznek: túl lehet velük élni egy napot anélkül, hogy a tulajdonosuk konnektortól konnektorig, töltőtől töltőig szaladgálna velük. Végül pedig elmondta, hogy az új mobilok mindegyikére kiadják az Android legújabb, 4.1-es Jelly Bean nevű operációs rendszerét. A készülékekből készülni fog fejlesztői kiadás is, aminek a szoftverét bármilyen Android-kiadással felül lehet írni, míg a normál készüléken a szoftver cseréjét általában korlátozzák.