Emma Watsonnal adják el a legtöbb netes kártevőt

Vágólapra másolva!
Rizikós olyan nőkre keresni a világhálón, akik fiatalok, csinosak és még zenélnek is, a legtöbb kártevőt a Harry Potter-filmek női főszerepét játszó Emma Watson fotói mögé rejtik.
Vágólapra másolva!

Egy a nyolchoz az esélye annak, hogy Emma Watsonra keresve olyan honlapra érkezik a felhasználó, ahol automatikusan egy kártevő szoftver próbál meg feltelepülni a számítógépére - derült ki a McAfee számítógépbiztonsággal foglalkozó cég legfrissebb tanulmányából. Ezzel a Harry Potter-filmek női főszereplője lett az idei év legveszélyesebb celebje az interneten, megelőzve a tavalyi győztes Heidi Klumot. A kiberbűnözők általában olyan oldalakat készítenek, amelyeken meztelen képeket és ingyenes videókat ígérnek, az erre kereső felhasználók gépei pedig kiszolgáltatottá válnak, ha nincs rajtuk megfelelő védelem.

A McAfee listájából kiderül, hogy női sztárokra keresni a legkockázatosabb: a legrizikósabb húsz közé csak egyetlen férfi, a Magyarországon kevésbé ismert Jimmy Kimmel nevű komikus került be. Rajta kívül olyan A-kategóriás celebek a legveszélyesebbek, mint Shakira, Megan Fox, Halle Berry vagy Salma Hayek.

A McAfee több keresési trendre is felhívja figyelmet: egyrészt egyre veszélyesebb latin nőkre keresni, a rizikólistán tízből öt latin nő szerepel. A cég úgy találja, hogy az éppen aktuális témák (mint például Tom Cruise és Katie Holmes válása) kevésbé veszélyesek. Zenészekre viszont szintén egyre kockázatosabb keresni, különösen ha fiatal és csinos énekesnőkről van szó. A cég szerint oda kell figyelni, milyen kiegészítőket tölt le a felhasználó amikor élő közvetítéseket akar megnézni ismeretlen oldalakon, ezek ugyanis gyakran valóban kártevőket rejt.