Pedofiltrükkel verik át a netrandizókat

Vágólapra másolva!
A webkamera előtt vetkőzni hajlandó férfiakat online bűnözők pedofíliára hivatkozva zsarolják meg több száz euróra.
Vágólapra másolva!

Az áldozatokat a magukat csinos fiatal nőnek kiadó csalók közösségi és online randioldalakról választják a BBC Click című tévéműsorának értesülései szerint. A BBC-nek egy 28 éves francia férfi nyilatkozott név nélkül, aki maga is az internetes zsarolók áldozatául esett. Elmondása szerint egy magát Lyonban élő, de Elefántcsontparton üdülő francia nőnek kiadó felhasználó chatelt vele Live Messengeren keresztül. Az online jelentkező nő videókat is küldött magáról, amelyeken egyre kevesebb ruhát viselt, és a kamera előtti vetkőzésre a férfit is rávette.

Öt perccel később azonban fény derült a nő valódi céljára: a férfi kamerán keresztüli vetkőzését saját számítógépén rögzítette, és pénzt követelt azért, hogy a felvételt ne töltse fel a YouTube-ra, ahol mindenki számára elérhetővé válhat. A csaló 500 eurót, vagyis mintegy száznegyvenezer forintnak megfelelő összeget követel a hallgatásért cserébe. A BBC egy másik férfitól 3500 eurót, vagyis több mint 750 ezer forintnak megfelelő összeget is sikerrel kizsarolt, aki szégyenében később öngyilkos lett.

A francia rendőrség szerint naponta számos hasonló eset történik. Ha a zsarolás nem jár sikerrel, a netes csalók általában az elefántcsontparti rendőrség nevében, hamis dokumentumokkal próbálják őket rávenni pénzbírság megfizetésére online pedofília elkövetése címén.